Zviceranët zbulojnë Shqipërinë per  turizem çiklistik

135

Zviceranët zbulojnë Shqipërinë si vendin më të përshtatshëm të turizmit çiklistik.Tobi Gessler, zviceran, i cili jeton dhe punon në Shqipëri, përmes blogut të tij ka arritur që të bëjë atraktive një tjetër fushë të turizmit shqiptar, atë të çiklizmit.
Duke ftuar tërheqjen e të tjerë sportdashësve, shqiptarë dhe të huaj, kanë nisur organizimet e tureve të çiklizmit në zonat rurale të vendit tonë. Sikurse shkruan Monitor, Gessler tregon për një gazetë zvicerane se fokusi i saj është që të sjellë sa më shumë të huaj që të eksplorojnë zona te ndryshme ne Shqipëri, qe janë ndër më të mirat për turizmin e çiklizmit.
“Të gjithë të apasionuarit e çiklizmit jashtë duhet të eksplorojnë Shqipërinë. Ka fshatra fantastikë dhe rrugë që nuk gjenden në vende të tjera”, tregon ai, duke shtuar se së fundmi ka themeluar edhe kompaninë “Ride Albania Mountain Biking” për të të tërhequr turistët e huaj