Volkswagen prezanton makinen e saj elektrike

71
Autodesk VRED Professional 2016 SP1

Ditën e enjte në “Paris Motor Show”, kompania Volkswagen ka prezantuar makinën e saj elektrike të së ardhmes.

Koncepti i quajtur I.D do të ketë një gamë të baterisë midis 400 – 600 km dhe do të lancohet si një makinë elektrike kompakte në 2020. Sipas kompanisë ajo do të kushtojë rreth 35 000 dollarë.

Volkswagen ka vendosur si qëllim shitjen e 1 milionë të tillave deri në vitin 2025. Marka gjermane gjithashtu pohon se I.D do të ketë një madhësi të ngjashme me Golf-in, por do të ofrojë shumë më shumë hapësirë (në një nivel me Passat), falë vendosjes së baterive në dysheme dhe motorit elektrik 125kW, të montuar në aksin e pasmë.