Vjosa kalon piken kritike,nis evakuimi.

405

Situata nga prurjet e lumit Vjos vleresohen ne masen teper kritike . Sipas Drejtuesit te Emergjencave Civile te Bashkise Fier Arben Dimo , prurjet e lumit Vjos jane ne kuoten e 7 m Fier dhe jane njoftuar banoret per evakuim pasi prurjet jane te shumta dhe te pa-parashikushme. Ne Ferras jane ne dispozicion te evakuimit 350 forca te ushtrise.Nese arrin 7.3 metra atehere rrezikon permbytje edhe ne zona te banuara. Shtabi i emergjences po u bene thirrje banoreve qe te largohen nga shtepite ne zonat e rrezikuara nga permbytja, si ne Ferras e disa fshatra ne zonen e Frakulles. Parashikimet janë që gjatë orëve të natës prurjet të shtohen, ndërkohë që Shtabi i Emergjencave në Qarkun e Fierit raporton se ka evakuuar 20 familje në fshatrat Ferras e Çerven, ndërkohë që deri më tani, 180 hektarë tokë bujqësore është nën pushtetin e ujit.