Vila 1.6 mln euro e Vlahutin, reagon BE

71

Bashkimi Europian ka reaguar lidhur me blerjen e një vile 1.6 milionë euro nga delegacioni i Bashkimit Europian në Tiranë, e firmosur nga ambasadorja Romana Vlahutin.
Zëdhënësja e BE, Maja Konçijançiç ka sqaruar se “vendimi për të zgjedhur rezidencën e Kreut të Delegacionit të BE¬së në Shqipëri erdhi si konkluzion i një analize tërësore, që përfshiu një vëzhgim të tregut, një vlerësim nga një ekspert i pavarur dhe këshillimin e Oficerit Rajonal të Sigurisë së EEAS (Shërbimit të Veprimit të Jashtëm Evropian) në lidhje me aspektet e sigurisë”.
“Ky ishte opsioni më i mirë lidhur me raportin e përgjithshëm cilësi/çmim dhe përmbushjen e nevojave të ndërtesës si rezidencë e Kreut të Delegacionit të BE-së, si siguria, lehtësirat dhe afërsia me Delegacionin e BE-së. Vendimi u miratua nga Autoriteti Buxhetor i BE-së në Janar 2015. Është e një rëndësie shumë të madhe për institucionet e BE-së që buxheti të jepet në mënyrë korrekte, transparente dhe me raportin më të mirë cilësi-çmim”, ka thënë për mediat zëdhënësja e BE-së, Konçijançiç.