Video/Zharreza perseri protest per “termetet”

541

Banoret e Zharrezes kane bllokuar sot ne mesdite per dy ore me rradhe rrugen nacionale Fier-Berat ku ndodhet edhe asministrata e njesise Zharrez. Bllokimi i rruges ka qene shkak i demtimit te banesave te tyre nga lekundjet e tokes se mesnates 19 Dhjetorit qe kane shkaktuar shperthimet e kompanise se naftes qe operon ne kete zone. 

Pas takimeve nje dite me pare me prefektin dhe kryetaren e bashkise Patos, nga ku banoret kane marre garanci per zgjidhjen e kesaj situate , ata nuk i kane varur shpresat tek premtimet por tek protestat.Ata jane shperndare qetesisht per tu rimbledhur perseri nese nuk zgjidhet tmerri i lekundjeve dhe demtimit te shtepive.

Ne diten e sotme ndersa banoret protestonin Ministrja e Zhvillimit Urban Eglantina Gjermeni ka garantuar banoret se situata do zgjidhet shpejt dhe per kete eshte ngritur nje komision i posacem me ekspert per te percaktuar shkakun e lekundjeve dhe pergjegjesite