VIDEO/Viti 2017 ne Patos, 400 milion lek te reja investime

1163

Plani i investimeve per kete vit ne Bashkine Patos kap vleren e nje financimi prej afro 400 milion leke te reja investime. Hartimi i buxhetit te ketij viti sipas kryetares se bashkise Patos Rajmonda Balili eshte  shperndare ne 8 programe. Vetem ne planin e investimeve per kete vit po investohen ne 7 objekte me nje vlere monetare prej 180 milion leke te reja .Objektet ne fjale jane kryesisht rikonstruksion te disa rrugeve me pare problematike dhe te cilat do te perfundojne brenda ketij viti duke i ardhur ne ndihme komunitetitNderkohe ne Bashkine Patos pergjate vitit 2016 eshte investuar nje vlere totale ne mbi 3oo mln leke te reja ne rikonstruksion rrugesh, ndricim, gjelberim, riparim shkollash ,fasada,ujesjelles ,kanalizime etj.Rreth 104 milion leke te reja u financua per rivitalizimin urban te qendres se qytetit naftetar te Patosit si nje nga projektet me te medha dhe ambicioze te qeverise Shqiptare