Video/Rilindja Urbane ne Fier deri tani ka kushtuar 40 mld leke

1186

Fieri ne periudhen e vitit 2015-2016 ka perfunduar disa investime te financuara nga qeveria shqiptare . Ne total investimet e kryera ne Fier i kane kushtuar qeverise Shqiptare 4 miliard leke te reja . Me nje perllogaritje te thjeshte, brenda nje viti,ne rikonstruksion te rrugeve fasada,rikonstruksion shkolla etj ,jane shpenzuar 250 milion lek te reja ne muaj.
Sipas informacionit te Drejtorise se Sherbimeve Publike pergjate vitit 2015 jane perfunduar 8 projekte ne infrastrukture te cilat kapin nje vlere financiare prej 1,077.157.278 lek te reja (apo e thene me fjale 1 miliard e 77 milion lek te reja )ku pjesen me te madhe te 8 objekteve te financuara kane qene pedonalja “Jakov Xoxa” me nje fond financimi prej 231.957.733 milion lek te reja si dhe rruga Muharrem Agolli apo rruga e Xhamise prej 198.135.620 milion lekete reja. 
Duke ju referuar serish te dhenave nga Sherbimet Publike te Bashkise Fier  investimet e ketij viti jane me te medhate ndonjehere per Fierin.Financimet me nje vlere prej 1.895.810.858 leke te reja (apo e thene me fjale 1 miliarde e 895 milion leke te reja) po zbatohen ne 16 objekte te cilat jane disa rruge restaurim fasadash si dhe rikonstrksion shkollash dhe pastrim te veprave kulluese dhe vaditese .Konkretisht 246 mlion leke te reja eshte vlera e financimit per rrugen Mujo Ulqinaku me nje gjatesi prej 800 m linear

Rruga Dervish Hekali me nje vlere  prej 146 mln leke te reja 700 m linear

Parku Qendror ne Fier me vlere prej 250 mln lek te reja
Per bashkine Fier qytetaret fierak ndoshta jane te merzitur me situaten e rrugeve ne qytet por impakti ne sherbim te tyre do te jete i prekshem dhe ne funksion te tyre do te ndihet ne perfundim te investimeve ne fillim vitit 2018.
Ne zbatim punimet per:

-1-Rikualifikimi urban ne rikonstruksionin e plote te rruges Ramiz Aranitasi. Vlera e ketij financimi shkon ne 169 milion leke te reja ndersa punimet do te zbatohen ne rikonstruksion te gjithe gjatesise se rruges prej 800 m si dhe restaurim dhe lyerje fasadash. 

-2-Rikonstruksion i rruges Jakov Mile, me nje gjatesi prej afro 700 m linear .Me zbatimin e projektit te ri te hartuar nga bashkia , permbyllet rikonstruksioni i Unazes se Vogel te qytetit te Fierit .vlera financiare 150 miln

-3-Rehabilitimin e rrugës “Rauf Nallbani”. Ky investim kap nje vlere financimi prej 140 milion leke te reja dhe projekti eshte fituar nga bashkia dhe priten vetem procedurat per zbatimin e tij. Gjatesia e kesaj rruge eshte rreth 700 m lineare dhe rikonstruksioni i rruges do te sjelle parametra bashkohor ne kete rruge por edhe funksional.

-4-Ndertimi i Tregut Bujqesor ne Fier.Qeveria Shqiptare ka lancuar projektin e ndërtimit të Markatave Ushqimore në Bashki të ndryshme. Ky projekt konsiston në ndërtimin e qendrave të përbashkëta të shërbimeve ushqimore, me sipërfaqë kryesisht nga 2000 – 4000 m2 secila dhe me kapacitet nga 200 deri në 400 sipërmarrje ekonomike secila.