Video/Qyteti antik i Apolonise me nje pamje tjeter..

240

Me një financim prej 760 mijë euro nga Bashkimi Europian ka përfunduar restaurimi i qendrës muzeale të Parkut Arkeologjik të Apolonisë . Projekti quhet i perfunduar ne 2/3 e teresise se tij .

Eshtë rikonstruktuar plotësisht Portiku ,muret e të cilit ishin plasaritur dhe care nga rreshkitja e pesuar e themeleve si dhe  trapezeri, muzeume dhe kisha e shen marise.

Per drejtuesin e Parkut Arkeologjik te Apolonise Marin Haxhimihali investimi ne fjale vijon tashme me pjesen e mbetur prej afro 1/3 te investimit ku perfshihet zbatimi i punimeve per rrugen lidhese te by-passit te Fierit me Parkun e Apolonise ai dhe krijini i parkimit prej afro 200 parkime qe do te sherbejne per pritjen e vizitoreve. 

Sipas Haxhimihalit te gjitha keto investime do te jene gati per sezonin e ri turistik duke ofruar per vizitorer kushte te pershtatshme pritje Financimi nga BE i këtij projekti është në kuadër të një fondi për rehabilitimin e trashëgimisë kulturore