Video/Mungojne mjeket specialiste ,ne spitalin e femijeve ne Fier.

191

Spitali Pediatrik Fier keto dite te Gushtit rregjistron numer te larte vizitash dhe shtrime te femijeve ne spital. Sipas mjekut pediater Dhimiter Dhamo, shkak i fluksit te rritur te femijeve te semure, jane virozat nga temperaturat e larta . Vetem ne 24 ore ,numri i vizitave ,shkon ne mbi 100 femije dhe mbi 20 shtrime ne spital. Numrin me te larte te femijeve te semure e perbejne ,femijet e emigranteve ndersa shenjat qe shfaqin pacientet e vegjel ,jane temperatura e larte si dhe crregullime te aparatit te tretjes. Sipas mjekut kjo situate ,perballohet vetem nga 6 mjeke ndersa vazhdimisht eshte kerkuar dhe kerkohet te plotesohet numri i mjekeve specialiste ,ne kete spital.Mjeku pediater , Dhimiter Dhamo ka theksuar se ,per nje konsult tek specialistet qe mungojne ne kete spital ,ne i drejtojme femijet dhe prinderit e tyre ne Tirane .Kjo situate duhet te marre fund. Asnjehere Ministria e Shendetesise nuk e ka degjuar apo t’i kete kthyer syte nga kjo problematike e spitalit pediatrik .Apeli u drejtohet perseri ketyre strukturave shteterore pas jane te vetmit per ti dhene zgjidhje.