Video/Ja kush eshte” Njeriu i vitit 2016 “ne Roskovec…

373

Bashkia Roskovec realizon per here te pare aktivitetin “Njeriu i Vitit”. Nje iniciativ e bukur qe sherben jo vetem per identifikuar njerezit e punes, artit e kultures dhe njerezit me vlera te komunitetit por edhe si nje tradite kulture qe do ti sherbeje shoqerise dhe komunitetit per te marre shembull dhe per te ecur perpara.Nisme e shkelqyer e bashkise Roskovec per zgjedhjen e njeriut te vitit . Sot “Njeriu i Vitit 2016″ka marre formen e tij zyrtare ne nje ceremoni te  ndarjes se cmimeve por edhe aktiviteti kulturoro-artistik .Ne kete ceremoni kane marre pjese Deputetja e PS Antoneta Dhima si dhe autoritetet me te larta vendore , Prefekti i Qarkut Fier Xhevit Bushaj ,  kryetarja e  bashkise Patos Rajmonda Balili si dhe drejtori i programit USAID per Qeverisjen Vendore ne Shqiperi Kevin Mc Laughlin .Per kryetaren e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi : ” Njeriu i Vitit ” lindi si nje nisme per te evidentuar modelin e me te dalluarit qe permes titullit simbolik Njeriu i Vitit te jene shembull i mire suksesi per vitin ne vazhdim

Me pas kane pershendetur Drejtori i Programit te USAID Mc Lauglin i cili ka vleresuar bashkine dhe per kete altivitet duke e quajtur ate te vetem ne llojin e vet pasi nuk sherben njerezve materialisht pr moralisht dhe shpirterisht per te kuptuar vlerat njerezore .

E me pas ketyre vleresimeve nga prefekti i qarkut Fier ,ceremonia ka kulmuar me ndarjen e cmimeve . Kryetarja e bashkise Roskovec Majlinda Bufi ka dhene certifikate mirenjohje per aktoren Hajrie Rondo , gazetaren Alma Cupi si dhe  per mesueesen  Dafina Goga pas vdekjes . Ne kete aktivitet u shpallen edhe 10 personat me te dalluar te vitit. Per vitin 2017 do tw jene te tjere persona qe do meritojne titullin “Njeriu i vitit” duke e kthyer kete aktivitet ne nje tradite vit pas viti