Video/Kjo eshte Gjanica e premtuar nga Rilindja, por si eshte sot!?

817

Ndotja e lumit Gjanica ka qene jo vetem problematika e komunitwtit per ndotjen qe shkakton por edhe nje premtim elektoral ne kohe fushatash qe kurre nuk eshte mbajtur .Ajo perseri sot ka rrjedhur neper shtratin e saj e qete por e rrezikshme ne permbajtjen e saj helmatisese me nje ngjyre tjeter
Para zgjedhjeve te 21 Qershorit 2013 por edhe me pas kandidatet dhe me pas deputet te Fierit dhe kryeministri premtuan pastrimin dhe sistemin e lumit Gjanica por edhe pas fitores se zgjedhjeve vendore te 2015 gjithcka mbeti nje premtim. 

Pamjet tregojne situaten nderkohe perseri nga strukturat shtwterore dhe vendore ka vetem heshtje. Ndotja nuk po ndalet por as nuk po investohet per te permirsuar teknologjine qe do reduktonte ndotjen.

Edhe pse behet fjale per nje rrezik qe ndodhet ne ujerat e ketij lumi per shkak te shkarkimeve me permbajtje te hidrokarbureve,perberesve kimik etj asnje mase nuk merret. Era mbytese e ketij lumi perhapet ne te gjithe qytetin. 

Keshtu,Gjanica vazhdon te mbetet kercenimi per shendetin e 100 mije banoreve .Megjithate njerezit harrrojn dhe kaperdijne kete helm qe rrjedh neper qytet