Video/”Festa e Ullirit”kthehet ne tradite ne Kurjan,Roskovec

1684

Bashkia Roskovec zyrtarizon sot nje fest tjeter qe i dedikohet “Pemes se Ullirit” qe simbolizon paqe dhe begati.Kryetarja e bashkise Roskovec Majlinda Bufi ne simbol te kesaj dite ka mbjell peme e ullirit te 450 mije ne kete zone.

Ne kodren e Kurjanit ku ndodhet Kisha 700 vjecare e “Shen Kollit”,festa e Ullirit  ka mbledhur ne nje atmosfere festive qindra mijra banore te Kurjanit dhe zonave perreth bashkise Roskovec.Prej sot kjo feste  do te percillet si tradite ne breza pasi simbolika e saj ka nje domethenie  per vet bashkine Roskovec ku rreth 30% e terrenit kodrinor eshte e mbjell me pemen shekullore te ullirit qe eshte jo vetem simbol i paqes por qe siguron jetesen nga te ardhurat qe merren prej tregetimit te vajit dhe ullinjve te kesaj zone. Kryetarja e bashkise Roskovec Majlinda Bufi eshte shprehur se Festa e Ullirit do te sherbej jo vetem si fest por edhe si nje mundesi per ti dhene jehone ullirit te kesaj zone dhe vajit te ullirit duke ftuar sa me shume vizitore dhe bleres ne panairet qe do organizohen.