Video/Eksperimente me “Pedonalen”kryesore Fier

439

Edhe pse ka dy vjet qe ka perfunduar vazhdojne ende te shpenzohen para per pedonalen kryesore. Sot trafiku eshte bllokuar perseri duke bllokuar punen e qindra bizneseve qe zhvillojne aktivitwtin ne te dyja anet e (pedonales)shetitores keyesore ne Fier. Bllokimi ka ndodhur pasi po kryhet vendosja e sinjalistikes horizontale apo vijezimeve me boje te bardhe. Pedonalja ne fjale eshte kthyer ne nje rruge eksperimentale sa here qe kujtohen per te shtuar apo hequr dicka mbi te. Keshtu fillimisht u zvendesuan 600 sferat e betonta me gjysmeharqe betoni, me pas u vendosen ishuj me beton per te mbjelle bar por mbeti vetem dheu i zi ndersa se fundmi, bashkia vendosi te shpenzonte edhe per ndricimin me neon blu si dhe vijezime. Per kujtes te komunitetit fierak ,ky investim ,pa nderhyrjet qe u permenden, kushtoi jo pak por 204 mln lek te reja.