Video/Duam paret tona, protest e punonjesve te Rafinerise Fier,skena si 97

146

Rreth 150 punonjes te Rafinerise Fier kane protestuar sot para institucionit te Prefektit te Qarkut . Protesta ka nisur me thirrjet duam paret tona duke rikthyer skena te ngjashme me protestat popullire te 1997 ne Fier dhe be mbare vendin. Punonjesit kane dale ne kete protest te paralajmeruar edhe disa dite me pare pasi nuk kane marre pagat e prapambetura prej dy muajsh dhe sigurimet per 17 muaj. Protesta kerkon te vendos ne levizje strukturat e qeverise sic eshte prefekti per te detyruar sipermarresit e Rafinerise te zbatojne detyrimet nga punonjesve duke paguar ata per punen qe kryejne. Ata kane pritur para prefektures por nuk jane pritur nga prwfekti nderkohe ata kane kercenuar se do vijojne protesten e tyre . Rreth nje jave me pare per arsye te mosmarrje se pages prej tre muaj punonjesi 62 vjecar Agim Myrdini tentoi e hidhej nga oxhaku i rafinerise por me pas ai ka zbritur pasi u premtua dhe mori pagat e prapambetura