Video/Deti vazhdon perpije bregun  e Semanit

1320

Prej disa vitesh ujrat e Detit po perparojne duke pushtuar disa qindra metra toke te bregut ranor ne Seman.Ky pushtim i ujrave te detit Adriatik ne pjesen e Semanit eshte edukshme me sy te lire. Ne dy dekadat e fundit deti Eshte afruar me shume se 500 -700 meter nga pozicioni i para  20 viteve i vijes bregdetare te Semanit. Per ata fekuentues te dikurshem te para viteve 1990 te ketij plazhi ,mund ti kujtohen kabinat prej druri dhe kjo kull qe ndodheshin rreth 500 -700 m larg bregut te detit seman. Sot kjo kulle ndodhet ne uje .

Nderkohe sipas informacionit te 3 mujorit te pare te ketij viti nga Inspektoriati i Mbrojtjes se Tokes ne Keshillin e Qarkut Fier mesohet se 

Mijra hektar toke bujqesore rezulton e demtuar ne rrethin e Fierit. Ne zonen e Semanit, Topojes, Darzezes dhe ne Rremas si pasoje e afrimit te detit ka ndodhur mbulimi i rreth 2190 ha toke bujqesore te cilat jane kripezuar dhe mocalizuar.

IMT eshte shprehur se pavaresisht evidentimit te ketij demtimi nuk mund te behet asgje per vet faktin e levizjes se detit ne keto 25 vitet e fundit ku ka ndodhur afrimi dhe largimi i tij

Kjo eshte nje foto rreth vitit 2002

Foto e vitit 2005.