Video/Demet nga lekundjet ne Zharrez ,keto dite zbardhet kostoja

255

Eshte ngritur tashme komisioni nderministror per lekundjet qe tronditen Zharrezen dhe gjithe Fierin mbremjen e 19 Dhjetorit ku u evidentuan edhe demtime ne dhjetra banesa . 

Kryetarja e Bashkise Patos Rajmonda Balilaj ne nje interviste te saj mbi kete situate eshte shprehur se pervec komisionit ndwrministror po punojne ne terren edhe 3 komisioni verifikimi te bashkise per te evidentuar demet ne cdo banese. Keta komisioni jane ne perfundim te nxjerrjes se nje fature te demeve te shkaktuara  ku me pas do ti paraqitet qeverise per caktim te vleres financiare te demshperblimit.

Kryetarja e bashkise Patos Rajmonda Balilaj eshte shprehur se  eshte ne mbeshtetje te komunitetit te Zharrezes dhe gjithe komunitetit Te rrethit Fier qe perjetuan momente paniku nga lekundjet e shkaktuara ne Dhjetor te 2016 .

Balili theksoi se se bashku me deputetet Antoneta Dhima per kete qellim vijojn te kerkojne ne menyre te vazhdueshme nga komisionet mbi ecurine e procesit te studimit dhe konkluzionit te origjines se lekundjeve ne kete zone si dhe pergjegjesite per shkaktaret nese komisioni verteton shkaktar ,kompanine e naftes qe operon ne Patos -Marinez. 

Sipas Balilaj deri ne fund te Janarit te ketij viti komisioni nderministror i ngritur me vendim te kryeministrit Edi Rama do te kete ne dore dhe do te publikoje raportin dhe perfundimet e studimit