Video/Pas Plykut edhe banoret e Mbrostarit kunder ndertimit te impiantit te plehrave

520

Pasi kane degjuar lajmin per miratimin e vendimit te keshillit bashkise Fier per ndertimin e impiantit te plehrave ne njesine adminiatrative  Mbrostar banoret e ketij fshati rreth 3 km larg qytetit jane shprehur kumder ndertimit te ketij impianti. Ketu situata mjedisore eshte shume e veshtire kane thene banoret pasi  kanalet e ujrave te zeza jane ne siperfaqe dhe per banoret ky vendim do te ishte nje tjeter problem  edhe me i madh per shendetin e ketij komuniteti. Banoret jane shprehur se keshilli i bashkise duhet te merrte ne kpnsiderate edhe opinionet dhe vendimin e gjithe ketij komuniteti prej me shume se 5000 banoresh. Ne do ta kundershtojme me protesta ndertimin e ketij impianti sikurse e kundershtuan banoret e Plykut dhe te Mbyetit. Ndertimi i ketij impianti kane thene banoret nuk do te jete vetem problem i Mbrostarit por edhe i 3 fshatrave qe rrethohen prej tij si Kallmi, Vajkan, Verri. Sipas variantit te propozuar dhe miratuar nga bashkia fier vendodhja e ndertimit te impiantit te mbetjeve urbane eshte ndermjet ketyre fshatrave 

Ky variant u miratua pas debateve te shumta te keshillit te bashkise Fier te 11/11/2016. Keshilli i Bashkise vendosi me shumice votash te keshilltareve te pranishem ne salle miratimin ne parim te variantit te 4 te studimit te paraqitur nga komisioni i posacem i bashkise .Varianti 4 me vendodhje ne njesine administrative Mbrostar unvotua pro tij me 24 vota te keshilltareve nga 35 te pranishem ne salle. Votuan kunder ketij varianti 8 vota te keshilltareve te djathte dhe dhe keshilltarja e LSI Lulsida Muho .Nderkohe 2 keshilltare te tjere abstenuan, Ledion Cepele nga PS dhe Erieta Rrapushi nga LSI keshilltare qe perfaqesojne ne keshill bashkiak kete njesi administrative nuk kane votuar.Varianti ne fjale nuk gjen konsensus te gjithe keshillit.Pasi deshtoi varianti i ndertimit te impiantit te plehrave ne Plyk dhe Mbyet te njesise Portez ky variant e zhvendos ndertimin e tij ne Mbrostar