Video/150 banore te Radostines behen pronare te ligjshem te shtepive te tyre

178

150 banore te Radostines behen pronare te ligjshem te shtepive te tyre ne njesine administrative Dermenas .Ata kane marre sot ne dore lejet e legalizimit per shtepite e tyre. Shperndarja e lejeve te legalizimit per keta fermere eshte kryer nepermjet nje ceremonie te organizuar nga ALUIZNI si dhe Bashkia Fier .Drejtuesi Rajonal i Aluiznit Fier Ervin Bushi ne fjalen e tij eshte shprehur se brenda ketij mandati do te perfundoi me sukses ky proces duke e konkretizuar me shifra .Ne me pak se 3 vjet ka thene Bushi jane dhene 15 mije leje legalizimi krahasuar me periudhen e qeverisjes meparshem 8 vjecare qe ishin shperndare vetem 400 leje. Nga ana e tij kreu i Bashkise Fier Armando Subashi eshte shprehur se marrja e tapive per shtepine eshte premtimi i mbajtur i qeverise shqipatre ndersa ne muajin Mars pritet te nise edhe certifikimi i tokes bujqesore .Te dy keto elemente do te forcoje pozitat e fermerit te kesaj zone
Per banoret qe moren sot certifikatat e pronesise per objektet e deklaruara pa leje eshte shprehur vleresimi dhe falenderimi per qeverine shqiptare qe mbajti kete premtim