VIDEO/ Si eshte dhe si do te jete rruga tek “Zogu i Zi”

2787

Prej 25 vitesh rruga “Jakov Mile” apo si jane mesuar ta quajne Fieraket rruga e “Zogut te Zi” eshte ndoshta nga te vetmet ne kete qytet qe nuk eshte investuar. Rruga ne fjale mdodhet ne gjendje te mjerueshme ndersa per vite me rradhe mbi kete rruge vetem eshte nderhyre me riparime periodike.

 Se fundmi bashkia Fier ka prezantuar projektin e ri te kesaj rruge me nje vizion te ri bashkekohor dhe funksional. Rruga ne fjale me nje gjatesi prej afro 700 m linear .Me  zbatimin e projektit te ri te hartuar nga bashkia , permbyllet  rikonstruksioni i Unazes se Vogel te qytetit te Fierit .

Kjo rruge ( Jakov Mile) nis prej fundit te rruges “Mujo Ulqinaku” e (sapo rikonstruktuar ) dhe perfundon ne gjimnazin “Janaq Kilica” apo kryqezimin e “Zogut te Zi”.

Ky projekt  jo vetem mbyll problematiken e situates se tanishme ne te cilen ndodhet kjo rruge ,por i jep nje impuls te ri levizjes se lire te automjeteve si dhe vizionit te qytetit .Projekti kap nje vlere prej 150 milion leke te reja dhe eshte ne fazen e aplikimit per perfitimin e financimit.