Video/ Ngricat demtojne disa ha sera me domate ne Fier

481

Temperaturat e uleta te ketyre diteve ka gjwtur te papregatitur nje pjese te fermereve te cilet prisnin te merrnin nga produkteve e serave shitje me te larta  ne kete fund viti . Rreth 12 ha sera kryeisht me domate jane demtuar nga ngricat e ketyre diteve duke bere qe fermeret te lene te kalbet mijra tone domate (7 mij tone)ne rrethin Fier. Sipas drejtorise se bujqesise fermeret kane luajtur jo vetem me riskun per te fituar me shume por nuk kane siguruar kushtet e duhura per te ruajtur frutet e domates ne dite ngricash.Sipas drejtorise se bujqesise  shume prej fermereve e kane marre mbi 50% te prodhimit nga serat ndersa per fermeret qe kane nje kontrate me kompanite e sigurimeve ata do te kene mundesi te perfitojne demshperblim.Eshte per tu theksuar se serat qe jane demtuar jane te fernreve te cilet kane ngritur se fundmi sera dhe nuk kane shume kohe dhe eksperience ne drejtim te serave. Ne Fier e Mallakaster llogariten ne 310 ha sera ku pjesa me e madhe e tyre kane krijuar kushte te serave me disa shtresa te izolimit dhe mbrojtjes si dhe kane instaluar  sistem ngrohje