Video/ Dita e Pavaresise, ngrihet Flamuri ne Fier

445

Festohet ne Fier festa e Pavaresise.Eshte festuar nen cadra dhe temeperatura me te uleta nga ditet e tjera, megjithate kjo nuk e ka penguar te pranishmit. Ne Sheshin Europa Plazza qindra qytetare, dhe pjesmarres , nxenes shkollash, perfaqesues te forcave politike dhe fetare kane  ndjekur ceremonine e organizuar me kete rast ne diten simbol te ngritjes se Flamurit tone Kombetare. 104 vjet me pare kreu i bashkise se asaj kohe  Tonc Kilica ka ngritur Flamurin Kombetar qe kurorezonte Pavaresine e Shqiperise nga perandoria otomane. Simbolika e kesaj dite te shenuar vjen per cdo 28 Nentor . Ne cdo qytet te Shqiperise eshte ndjekur ngritja e flamurit kombetar nderkohe kjo feste ka bashkuar edhe politiken te majte dhe tw djathte