Video/ Banoret e Mbrostarit rikthehen ne proteste kunder impiantit

409

Pas deshtimit te takimit te nje dite me pare me kreun e bashkise per ndertimin e impiantit te mbetjeve , banoret i jane kthyer ne peotestat ne rruge.Protesta e banorëve të Mbrostarit ka hyrë në ditën e pestë të saj, por sot ata kanë qënë më të shumtë në numer duke marre edhe gra dhe femije .

Banorët kanë dalë në hyrje të Mbrostarit duke bllokuar herë pas here segmentin rrugor Fier – Lushnje duke bllokuar qarkullimin e automjeteve.  Forca të shumta policore kane ndjekur nga afer zhvillimin e protestes por nuk nderhyn . Njeri prej banorëve u shtri edhe në tokë pasi djali I tij ishte I sëmurë dhe shkaku ka qënë mbetjet toksike. 

Banorët e Mbrostarit janë të vendosur se pavarësisht vendimit të këshillit bashkiak për ndërtimin e impiantit te perpunimit të plehrave ata do ta kundershtojne me cdo cmime duke mos lejuar ndertimin e tij. Cdo dite rruga dhe protestat do te jene bashkudhetaret e ketij komuniteti derisa te anullohet vendimi