Van der Bellen: Do të mbështes Ballkanin Perëndimor në rrugën drejt BE-së

45

residenti i sapozgjedhur austriak, Alexander Van der Bellen deklaroi dje se si kryetar shteti do të punonte për të mbështetur Ballkanin Perëndimor në rrugën drejt Bashkimit Evropian.

”Asnjë shtet tjetër nuk ka marrëdhënie kaq të ngushta historike dhe ekonomike me Ballkanin Perëndimor sesa Austria”, theksoi presidenti Van der Bellen.

”Si president do të diskutoj me kancelarin dhe ministrin e Jashtëm mënyrat që Austria mund të ndihmojë rajonin në rrugën drejt Bashkimit Evropian”, përfundoi ai