Ushtria kibernetike e Gjermanise

55

13 mijë e 500 pjesëtarë të Bundeswehrit do të luftojnë në të ardhmen në internet.

Ushtria gjermane, Bundeswehri po armatoset kundër sulmeve që vijnë nga interneti. Ministrja e Mbrojtjes, Ursula Von der Leyen shpalli për këtë ngritjen e një drejtorie të përgjithshme me 1 mijë e 500 punonjës. Si datë për nisjen e punës, ministrja përmendi fundin e këtij viti. Në bazë të planit, drejtoria e re e përgjithshme me emrin “hapësira kibernetike dhe informative” do të zgjerohet deri në vitin 2021 dhe do të “sillet në gjendje të plotë operacionale”.

Me këtë ministrja reagon ndaj rritjes së numrit të sulmeve kibernetike. Aktualisht çdo ditë numërohen rreth 6500 sulme ndaj rrjeteve të federatës. Sektori i ri organizativ i Bundeswehr-it do të ketë një inspektor të vetin. 13 mijë e 500 vendet e reja të punës nuk do të hapen nga e para , por në 90 përqind të tyre do të krijohen nga forcat e IT-së të shpërndara në pjesët ushtarake dhe civile të të gjithë Bundeswehr-it.