Tubi nentokesor 3 km i gjate per transportin e birres

53

Qyteti belg Bruges ka miratuar planin për të ndërtuar një tubacion nëntokësor për transportimin e birrës.

Ky tubacion do të lidhë birrarinë historike “De Halve Maan” me një fabrikë prodhimi 3.2 km larg, duke eleminuar 500 kamionë që depërtojnë në rrugët e qytetit çdo vit. Ai  mund të shpërndajë  rreth 4012 litra (1060 gallons) birrë në një orë.

Xavier Vanneste, pronari i birrarisë thotë se planifikimi i tubacionit nuk ishte aspak i lehtë pasi atij ju deshën më shumë se 3 vjet për të marrë lejen, për të mbledhur fondet e mjaftueshme dhe për ta ndërtuar atë. Projekti kushton 4.5 milion dollarë.