Tonelata me perime te zones se Roskovecit vershojne per Eksport

1284

Fermeret e zones se Roskovecit po prekin cdo dite perfitimet nga produktet bujqesore te serave . Ne nje prej pikave me te njohura te grumbullimit te perimeve ne Suk te Poshtem cdo dite grumbullohen dhe me pas eksportohen 70-80 ton perime( kryesisht domate , speca dhe tranguj) . E gjithe kjo sasi eksportohet ne vendet e rajonit si Serbia, Rumania ,Bullgaria ,Cekia dhe Izraeli.Se fundmi sasira te medha eksporti kerkohen per specin e bardhe. Nga pikat grumbulluese te perimeve ashtu edhe nga fermeret jane shprehur se ne te 3 sezonet e shitjes dhe grumbullimit te produkteve bujqesore nuk ka pasur problem ne pajisjen me dokumentacionin ligjor apo faturat e tvsh per fermeret per te terhequr vlerat monetare te mallit te dorzuar ( shitur)ne pikat e grumbullimit :- Pasi sjellim mallin ka then nje fermer dhe kryejm peshimin,pajisemi me faturen e dores nga ekonomisti dhe me pas nga kontabilisti marrim faturen e tvsh dhe kryejme terheqjen e vlerava monetare ne banke perfshir pervec cmimit te shitjes edhe tvsh. Ne zonen e Roskovecit llogariten rreth 100 ha me sera per 400 fermere te cilet pervec perfitimeve te tyre kane punesuar edhe fermere te tjere.