Toka vijon te lekundet ne Jug te Shqiperise nga disa termete rradhazi

Toka vijon te lekundet ne Jug te Shqiperise nga disa termete rradhazi

91

Toka vijon te lekundet ne Jug te Shqiperise nga disa termete rradhazi

sipas qendres sizmologjike europiane mesohet se dy lekundje te tjera termeti jane ndjere kete pasdite te 20 Majit ne jugun e Shqiperise . Lekundjet kane qene ne 2-2.3 balle por banore te zones kane qene ne panik pasi keto dite ka pasur disa lekundje .Sipas informacionit te qendres sizmologjike europiane lekundjet e termetit kane qene te shpeshta midis zones se Memaliajt dhe Mesaplikut apo zones se Salarise.

Mesohet se ka nje aktivitet te rritur sizmik ne keto dite ne kete zone ku kane ndodhur rreth 18 lekundje te tokes.mesohet se nje nate me pare lekundjet e tokes kane qene te forta deri ne 4,5 ball te shkalles rihter. Ne disa shtepi te vjetra ne Selenice ka pasur edhe plasaritje te mureve te banesave. Në fshatin Vermik flitet për 10 banesa të dëmtuara, 5 banesa janë dëmtuar në fshatin Bashaj dhe 5 të tjera në fshatin 5 Matogjin.

Pesë familje janë evakuuar nga autoritetet vendore duke qenë se banesat janë tërësisht të pa banueshme. 4 banesa janë të dëmtuara rëndë në fshatin Bashaj, ndërsa një në Matogjin. Një pjesë e banesave të dëmtuara nuk janë të banuara. Lekundjet e termeteve ne kete zone jane ndier edhe ne Vlore , Memaliaj , Tepelene edhe me pak ne Fier