Termet 6,7 balle trondit Italine,lekundjet edhe ne Shqiperi

937

Dy lekundje te njepasnjeshme Termeti kane tundur mengjesin e sotem Italine qendrore . Lekundja e pare ka pasur nje force goditese me magnitude prej 6,5 balle ndersa me pas nje e dyte me e forte akoma me 6,7 balle dhe ne thellesi 10km. Te dyja lekundjet e termetit kane qene teper te forta te cilat jane ndjere edhe ne disa qytete te Shqiperise megjithese distanca prej vatres se termetit ka qene rreth 590 km nga epiqendra e termetit . Njoftimet nga mediat ne Italia bejne te ditur se termeti ka lene pas deme dhe te plagosur . Edhe ne Shqiperi gjate mengjesit te sotem eshte rregjistruar nje lekundje termeti me force 2,9 ball i shkalles rihter me epiqender prane Tiranes dhe nje largesi prej afro 100 km nga Fieri