Telefoni i pare elastik prej grafeni vjen se shpejti ne treg

708

Telefoni elastik, i cili u krijua për herë të parë në Britaninë e Madhe së shpejti do të dalë në shitje. 

Ai u prodhua nga një kompani kineze e quajtur “Moxi”, e cila përdori si material bazë në ndërtimin e tij grafenin. Telefoni është aq fleksibël sa mund të vishet edhe si një byrzylyk. Ky material revolucionar është shumë i hollë dhe 200 herë më i fortë se çeliku.

 

Grafeni u zbuluar për herë të parë në vitin 2004 nga dy shkencëtarë në Universitetin e Mançesterit, të cilët më pas u shpërblyen me çmimin Nobel. Përveçse në krijimin e ekraneve fleksibël, ai do përdoret në ndërtimin e avionëve, të paneleve diellorë super efikasë, paisje mjekësore etj.