Taksite ajore

78

Kompania gjermane e-Volvo ka krijuar një helikopter të vogël të quajtur Volvocopter, i cili mund të jetë e ardhmja e  transportit urban.

Volocopter-i elektrike ka 18 helika, mund të fluturojë jashtëzakonisht qetë në ajër dhe është i përshtatshëm për dy persona.

Kohët e fundit “Volocopter” ka marrë lejen për të fluturuar në Gjermani si një avion super i lehtë, duke lejuar e-Volo-n të fillojë testimin e fluturimit me ekuipzhin e tij. Ky helikopter i vogël ka gjithashtu 20 kompjutera të pavarur, të cilët e lejojnë atë të fluturojë në mënyrë tërësisht autonome.

E-Volo synon që brenda dy vjetëve të nxjerrë modelet e këtij produkti, me qëllim për ta përdorur në sportet ajrore dhe më vonë si një shërbim taksie ajrore. Versioni final i Volocopter do të jetë në gjendje të fluturojë me një shpejtësi rreth 99.7 km/h.