Taksa rruge e ndricimi,  fshatit qe perdor gomer

482

Peshtani i Vogel eshte vetem 5 km larg qytetit dhe vetem 500 metra mbi rrugen nacionale Fier -Levan-Vlore por mungesa e rruges ,e ben ate te  izoluar dhe te humbur nga qyteterimi

Pervec vuajtjeve dhe mjerimit qe ka pllakosur kete fshat, ai duhet te perballet e te paguaj tani per sherbime qe nuk i ofrohen. Per ata qe e njohin kete zone tu thuash se banoret paguajne taksa per gjelberim, pastrim dhe ndricim publik, do te qeshnin dhe do ta merrnin si tallje madje cmenduri.Fshati ne fjale nuk ka ,as rruge ,as ndricim dhe as gjelberim ,pervec gjelberimit qe i ka falur natyra . 

Por megjithate kjo eshte e vertete dhe shuma e taksave per sherbimet e paofruara eshte e njejte me qytetin. Banoret te irrituar se fundmi nga keto taksa te bashkise Fier  e ngrene zerin duke thene se :”Po ndodhin cmendurira nga bashkia ,qe eshte gati nje dite, do na taksoje edhe per ajrin qe thithim”. Eshte e pa drejte qe te paguash taksa per rrugen, kur nuk ke makine, p0r  gomar. Kur nuk ke rruge dhe ta paguash ndersa ndricimi dhe gjelberimi jane larg dhe vec ne endrat e ketyre banoreve

 Pervec kesaj  mungon furnizimi me uje, i por edhe per kete sherbim te munguar ky konunitet duhet te  paguajne jo pak por 17 000 lek te vjetra nga faturimi aforfe
 Harresa e autoriteteve ka detyruar shume banore te fshatit te investojne vete nga 3-5 milion leke dhe te shpojne puse te thella per uje. Te njejten gje nuk po e bejne per rrugen (deri tani) por shurdhesia e autoriteteve dhe ndonje fatkeqesi ne jete njerezish per shkak se ambulanca nuk mund te kaloj ne kete rruge, do ti detyroj keta banore te marren vete ne dore fatet perrrugen e tyre.