Suksesi i ”Carmina Burana” në TKOB

71

”Carmina  Burana”, muzikali i kompozuar nga gjermani Carl Orff në vitin 1936 , u shfaq mbrëmjen e djeshme në skenën e TKOB.

Kjo shfaqe erdhi në një version ndryshe për skenën shqiptare nga koreografi Arian Sukniqi.

Me këtë shfaqje u hapë dhe stina artistike në Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit.

Performanca e shfaqjes erdhi në formën e një muzikali, nën një gjuhë koreografike ,si një performancë ku u njësua baleti dhe kënga.

Vepra ka në qendër një  personazh, i cili është në kërkim të fatit e dashurisë, gjithashtu kjo vepër nuk ka një subjekt të caktuar që nxjerr në pah rëndësinë e fatit në jetën njerëzore.