Studim- Kënga që redukton stresin

88

Studimet kanë treguar se muzika është një nga “ilaçet” më të mira për të reduktuar stresin dhe ankthin. Është  qetësuese  dhe kjo është provuar shkencërisht.

Njerëz të ndryshëm kanë zgjedhje dhe preferenca të ndryshme në lidhje me zhanrin kur është fjala për lehtësimin e stresit. Kjo do të thotë se çdo person ka një përzgjedhje të veçantë të këngëve që ata duan të dëgjojnë, kur ata ndjehen të ngarkuar me stres.

Tani, megjithatë, shkencëtarët kanë gjetur një këngë që ata besojnë se është kënga më relaksuar në botë.

Neuro-shkenctarët në Mbretërinë e Bashkuar kanë identifikuar  një këngë që do të zbusë shpirti juaj më shumë se çdo këngë tjetër në botë.

Sipas The Telegraph, Lyz Cooper (themelues i Akademisë Britanike të Sound terapisë) ka thënë: “Kënga  bën të mundur që shumë parime muzikore, individualisht kanë një efekt qetësues”.

Është e rëndësishme që kënga (melodia) të jetë tetë minuta e gjatë për shkak se ajo merr rreth pesë minuta për procesin e reduktimit të stresit.

Më poshtë gjenden 10 këngët më efektive në reduktimin e stresit.:

1. ‘Weightless’ nga Marconi Union

2. ‘Electra’ nga Airstream

3. “Mellomaniac (Chill Out Mix)’ nga DJ Shah

4. ‘Watermark’ nga Enya

5. ‘Strawberry Swing’ nga Coldplay

6. ‘Please Don’t Go’ nga Barcelona

7. ‘Pure Shores’ nga All Saints

8. ‘Someone Like You’ nga Adele

9. ‘Canzonetta Sull’aria’ nga Mozart

10. ‘We Can Fly’ nga Rue du Soleil (Café Del Mar).