Strukturat me te shtrenjta te ndertuara ndonjehere

136

Në kohët e sotme njerëzit kanë arritur të gërmojnë nëpër male, të ridrejtojnë lumenj, të ndërtojnë ishuj të rinj dhe shumë gjëra të cilat në dukje duken të pamunduar për tu realizuar. Qindra miliarda dollarë shpenzohen çdo vit për ndërtimine strukturave të ndryshme.

Këtu është një listë me 10 projektet më të shtrenjta të ndërtimit. Ata janë:

1. Resorti “World Sentosa” – 5 miliard dollarë

2. Pallati i Emirateve të Bashkuara Arabe ¬-6 miliard dollarë 

3. Resorti “Marina Bay Sands” -6 miliard dollarë 

 

4. Ura “Oakland Bay”- 6.2 miliard dollarë 

5. Gazsjellësi Trans-Alaska – 8 miliard dollarë 

6. Projekti James Bay – 20 miliard dollarë 

7. Reaktori eksperimental termobërthamor – mbi 21 miliard dollarë 

8. Projekti “Big Dig” në Boston- 22 miliard dollarë 

9. Diga “Three Gorges” – 25 miliard dollarë 

10. Diga “Itaipu”- 27 miliard dollarë