Steve McCurry fotografi do te thote te eskplorosh boten.

51

Fotografi amerikan Steve McCurry ka paraqitur në Pordenone te Italise ekspoziten “Pa kufij”, e cila lë gjurmë. Me rreth 100 fotografi te perzgjedhura nga puna 40 vjecare e artistit. Ai shpjegon se në zgjedhjen e subjekteve nuk më udhëzon njeri, por eshte intuita ajo qe eshte me e rendesishme. McCurry eshte takuar me te rinj dhe ka dhene leksione ne disa klasa të studentëve në Spilimbergo, ku foli për kalimin dixhital ne fotografi, duke theksuar avantazhin e të qënit në gjendje që te shikojsh menjehere rezultatin, dhe të punojnë edhe me pak drite. Dhe pyetjes nëse ai përdor smartphone per te bere foto ai ju pergjigj “çdo ditë”.