Sistem robotik per parkim ne Japoni

67

Ne Japoni është ndërtuar një sistem robotik i quajtur “Eco Cycle”, i cili është 10.9 metër nëntokë  dhe mund të mabjë deri në 204 biçikleta njëkohësisht. Për të përdorur atë, ju duhet të bashkangjitni një çip në rrotën e përparme të biçikletës tuaj, i cili lidhet me llogarinë tuaj te “Eco Cycle”.

Kur ju ndaloni aty, sistemi do e njohë se ju jeni një klient që keni paguar, kështu që thjesht shtypni butonin dhe do të merrni biçikletën tuaj. Kjo mund të konsiderohet si një ndër shpikjet më të zgjuara dhe më të domosdoshme deri tani.

sistemi-nentokesor-i-japonise-qe-do-te-ofroje-parking-per-bicikletar-2