Shtohet lista e borxhlinjve ne njesite e tregtimit ne Fier

Shtohet lista e borxhlinjve ne njesite e tregtimit ne Fier

222

Nese deri dje ne njesite tregetare ka pasur nje numer te pakte te familjeve qe merrnin ushqime me liste tani lista e tyre eshte bere e gjate edh ne njesite e shitjes se bukes.

Referuar nje anketimi nga Neoalb ne disa njesi te tregetimit te  bukes ne Fier lista e familjeve qe marrin buken me liste eshte shtuar se tepermi .

“ Rreth dy vjet me pare ka thene nje shites buke , ne kemi patur 3-4 raste qe familjet kane marre buken me liste ndersa sot ne kemi mbi 30-40 familje ne kete lagje qe e marrin buken me liste . Per me teper jo vetem qe lista shtohet cdo dite por verjeme se keto familje nuk kane mundesi ti shlyejne borxhet.

“Ne dyqanin tone kemi mbi 10 familje qe kane mbi nje vit qe jane borxhlinj dhe vijojne te marrin buken me te shenuar emrin”-ka thene nje tjeter njesi te tregtimit te bukes . Situata eshte shume e keqe kane thene tregetaret per vete faktin se ,kur arrin qe nje familje nuk ka mundesi te bleje as buken e gojes varferia po rritet”