Shkaterrohet teresisht godina 3 kateshe tek “Andon Xoxa”

789

Sot ne mesditen e 31 Gushtit eshte rrafshuat teresisht godina 3 kateshe prane shkolles “Andon Xoxa”.Ne te njejten kohe me shkaterrimin e objektit ne fjale mjetet kane nisur edhe pastrimin e tonelatave te inerteve . Nje mal me inerte la pas objekti ne fjal 3 katesh rreth 50 m i gjate. Ne dy dite mjeti shkaterurs i IKMT ardhur nga Tirana rrezoi ne toke kete ndertim qe ishte vendosur prane rrethimit te shkolles Andon Xoxa per gati 20 vjet me rradhe dhe ky zhvillonin aktivitetin rreth 14 zyra avokatie,kurse gjuhesh te huaja kancelari etj. Vendimin per prishje e ka dhene bashkia fier per lirimin e hapsirave publike ne territoret arsimore por edhe per shkak te vendondhjes se objektit ne fjal qe preket nga investimi prej 146 miln leke ne rrugen Dervish Hekali.Ne rrugen  ne fjal jane 50 objekte ne total qe jane egzekutuar dhe vazhdojn te shkaterrohen per ti hapur rruge ketij investimi. Ne te gjitha nderhyrjet e ketyre prishjeve nuk ka pasur kundershtime mes poseduesve dhe zbatuesve ne terren pasi  pronaret per pretendimet per shpronesime ,kane gjetur rruget e gjykatave