Shfaqet bruceloza ne Fier , 20 ton qumesht bllokohen

Shfaqet bruceloza ne Fier , 20 ton qumesht bllokohen

392

Nje rast i semundjes se brucelozes eshte shfaqur ne Mbrostar te Fierit. Fillimisht u dyshua se ne nje ferme me 50 lope ne Mbrostar Fier ishin shfaqur shenja te brucelozes. Fermeri ka njoftuar Sektorin e Veterinarise dhe Autoritetin Kombetar te Ushqimit ne Fier te cilet kane izoluar te gjithe fermen e lopeve dhe kane nisur per cdo njeren prej tyre egzaminimet dhe analizat. Rreth 20 ton qumesht per disa dite nuk eshte lejuar te dal nga ferma ndersa eshte asgjesuar deri ne pergjigjen e analizave te krereve te lopes ne ferm.

Sipas Drejtuesit te AKU FIER Gezim Aliaj nga pergjigja e analizave eshte gjetur vetem nje lop e semure nga bruceloza, per te cilen inspektoret kane nisur proceduren e izolimit dhe asggesinit. Drejtuesi i AKU ka thene se pas rezultatit te analizave e gjithe tufa e lopeve te kesaj ferme i eshte kthyer normalitetit dhe nuk ka probleme te konsumit te bulmetit. Ky eshte i vetmi rast ne qarkun Fier ne shfaqen e semundjes se brucelozes