SHBA, helikopteri i pare autonom fluturoi per 48 km

130

Shumë njerëz kanë  dëgjuar për makinat autonome të prodhura nga kompani të fuqishme si: Google, Honda apo Tesla. Tani kjo teknologji mund të shkojë përtej makinave me testimin e një helikopetri me vetë-drejtim.

Helikopteri i përdorur ishte model Sikorsky S-76. Fluturimi ishte i planifikuar, monitoruar dhe u ekzekutua nga një operator duke përdorur vetëm një tabletë. Helikopteri u ngrit në Stratford dhe u ul në Plainville duke përshkruarme një distancë prej rreth 48 kilometrash. Për këtë u përdor sistemi MATRIX i Sikorsky.