Rritet varferia ne Fier, qindra familje aplikojne te marrin ndihme ekonomike

389

Rritet me tej numri i familjeve fierake te cilat vuajne mungese e mjaftueshme te te ardhurave financiare per te ushqyer familjen. Sipas te dhenave te shprehura nga Sherbimi Social i Bashkise Fier , kete vite ne te gjithe bashkine e madhe trajtohen me ndihme ekonomike 590 familje duke ruajtur te njejtin nivel te vitit te meparshem . 

Por me sistemin e ri te ndihmes ekonomike qe do te nis zbatimin ne muajin Janar te viti 2018 , kane aplikuar per te perfituar ndihme ekonomike rreth 708 familje . Duke shtuar ketu numrin e familjeve qe janw ne skemen e ndihmes kete vit se bashku me aplikimet e reja , rradhet e familjeve ne minimumin jetik shkojne ne 1300. 

Ata kerkojne te perfitojne nga 3800-8000 mije leke te reja ne muaj per te mbajtur me buke familjen.Pavaresisht se nga Sherbimi Social familjet ne fjale nuk konsiderohen te varfera askush nuk do ta besonte se nje familje do trokiste ne 50 dyer dhe rajone per te deklaruar se jane te papune dhe nuk kane asnje te ardhur financiare per tu ushqyer.