Rreziku I aksidenteve nga mungesa e trotuarit, Bashkia Roskovec nis investimin.

909

Investimi i Bashkise Roskovec ne aksin rrugor hyres ne kete qytet i jep fund rrezikut te aksidenteve per kembesoret.Rreth 6,8 mln lek te reja eshte vlera financiare e ketij investimi nga te ardhurar e bashkise per ndertimin e trotuareve pergjate gjatesise prej 400 metra te kesaj rruge qe bejn te mundur sigurine rrugore.

Kryetarja e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi eshte shprehur se ky eshte nje invimg_3329.jpgestim i rendesishem per kete komunitet pavaresisht vleres financiare modeste. Rruga ne fjale e ndodhur ne afersi te shkolles se mesme te Roskovecit ishte nje rrezik per jeten e nxenesve dhe kembesoreve te cilet ne pamundesi ishin te detyruar te kalonin ne rrugen e automjeteve duke rregjistruar ne vite edhe disa aksidente.

img_3330.jpg
Ne te njejten kohe me ndertimin e trotuarit do te ndertohen pergjate kesaj rruge edhe korsi e vecante per bicikleta,gjelberimi si dhe muri mbajtes i kanalit te hapur qe kalon pergjate kesaj rruge .Rreth 3,2 mln leke te reja gjithashtu nga te ardhurat e bashkise do te zbatohen per ndricimin e trotuarit.