Rrafshohet ish markatua, ja si duket(video)

1862

Per vetem 3 ore i’u deshen mjeteve te IMT te bashkise qe godina 100 vjecare e ish markatos ne Fier te rrafshohej teresisht.Sheshi ku ngrihej godina tashme eshte vetem nje grumbull rrenojash ndersa do duhet vetem nje dite per te pastruar inertet .Me gjithe perpjekjet e pronareve per te shpetuar historikun dhe arkitekturen e kesaj godine ne 100 vite ajo nuk mundi ti shpetonte shembjes. Godina ne fjal ne vitet e sistemit komunist njihej si markatua e qytetit ndersa me pas me fillimin e viteve te demokracise ajo ju kthye pronareve duke u perdorur me pas si njesi tregetimi