Roskovec:Ju shemb shtepia por ç’beri bashkia!?

1608

Nje familje prej 5 antaresh ne fshatin Vidhisht te Bashkise Roskovec I eshte shembur banesa prej rreshjeve te dendura te ndodhura dy muaj me pare . Shtepia ishte shume e vjeter dhe reshjet e shemben teresisht.E ndodhur ne qiell te hapur dhe ne kushtet e nje moti te ftohte, bashkia Roskovec i eshte gjendur prane . Fillimisht edhte siguruar per kete familje nje streh ( cader) ndersa vetem dje eshte bere i mundur vendimi i keshillit per rindertimin e baneses se tyre te shkaterruar . 
 Keshilli bashkiak I Roskovecit vendosi qe me shpenzimet e veta dhe me ndihmen e bizneseve vendosen ti ndertonin nje shtepi kesaj familje te varfer.Nje pjese administrates se bashkise ,se bashku me kryetaren Majlinda Bufi kane shkuar te kjo familje duke I siguruar se shume shpejt ata do te gjenin nje strehim te sigurte. Specialistet e bashkise kane nisur matjet per te filluar me pas nga puna per ndertiimn e baneses se shtetasit Agur Fisheku ,qe se bashku me familjen edhe keta te jetojne ashtu si dhe bashqytetaret e tyre . Komuniteti i Roskovecit i kane kerkuar bashkise jo vetem te ndertohet shume shpejt kjo banese ku ata te strehoen por edhe ta ndihmojne ate edhe nga gjendja ekonomike, pasi jane shume te varfer