Romet e Roskovecit me 40 shtepi te rikonstruktuara(video)

728

Romet ne prioritetin e Bashkise Roskovec. Nje projekt prej 16.9 milion lek te reja ben te mundur riparimin e banesave te 40 familjeve rome qe jetojn ne Roskovec. Kryetarja e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi eshte shprehur se ky investim eshte shprehja e vleresimit per kete komunitet si pjese e pandare e pjeses tjeter te komunitetit

Per familjet rome qe perfituan kete invwstim te banesave shihet si nje mrekulli qe nuk e prisnin kurre as ne endrra. Ishim ne nje gjendje kaq te tmerrshme thote nje banor rom i Roskovecit. Catia jone ishte kalbur teresisht dhe gati po binte dhe ” shiu qe binin jashte, binte edhe brenda”. Do jetojme pa frike neser sepse kemi shtepi te riparuara dhe se do te kemi gjithmone ndihmen e bashkise si asnjehere me pare