Roboti kinez, gazetari i se ardhmes

54

Kina ka krijuar një robot, i cili mund të shkruajë artikuj për një sekondë. Me sa duket, anëtarët e medias tani mund të fillojnë ti frikësohen një rivali.

Roboti i quajtur Xiao Nan ka shkruar artikullin e parë. Në edicionin e Southern Metropolis Daily ai botoi tekstin e parë me 300 karaktere. Artikulli tregon historinë e Festivalit të Pranverës.

Roboti mund të shkruajë raporte të gjatë dhe të shkurtër. Ai u zhvillua nga Ëan Xiaojun, një profesor në Universitetin e Pekinit, i cili është pro, kur bëhet fjalë për zhvillimin e robotëve  të tillë me ekipin e tij të studentëve.

Megjithatë, njerëzit ende kanë një mundësi. Profesori i Universitetit të Pekinit, tregon mangësitë e robotit, të tilla si: kryerja e intervistave, aftësia për të formuluar një pyetje etj.