Rinisin protesten punetoret e rafinerise se naftes fier.

115

Mos pagimi i pagave  te prapambetura  prej 2 muaj  si dhe ende nuk jane derdhur detyrimet ligjore te 20 muajve te sigurimeve shoqerore ka rikthyer ne protesta 150 punonjes te Rafinerise se naftes ne Fier.Punonjesit ne protesten e sotme jane shprehur te pasigurt pasi po punojne  pa kontrata per te cilat ju premtua se do ti rinovonin .Mos na detyroni qe te bejme si kolegu i punes qe u ngjit ne oxhak ne shenje proteste Kete problemin tone e zgjidhe vetem shteti ,ai duhet te nderhyje pasi boll na mashtruan kane thene punonjesit. Nga uzina jone dalin te mbushura autobote me toneleta te tera ne lende te pare qe mbushin anijet cisterna . Rafineria ka punuar dhe eshte perpunuar nje miljone euro ne dite produkt .Behet fjale per produkte qe prodhohen nga perpunimi .