Restaurimi I Pazarit te Gjirokastres

218

Ministria e Kulturës, Këshilli Kombëtar i Restaurimeve, shqyrtoi dhe miratoi projekt zbatimin per restaurimin e Pazarit të Gjirokastrës.

Me financim të Fondit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit AADF,dhe në bashkëpunim me Instituti i Monumenteve të Kulturës, ekspertet arkitektë të Dea Studio mbyllën punën e vështirë disamujore për studimin, analizimin dhe projektimin e restaurimit të Pazarit.Punimet priten te fillojn ne shtator. Vjeshta do të jetë stinë pune dhe kantieri në qytetin e gurtë që nuk do ta lëmë të bjerë, pasi i ka rezistuar luftrave, kohës dhe batërdisë njerëzore të 25 viteve të fundit.