Reagon BE per ceshtjen Tahiri

143

Zëdhënësja e Komisionit Europian, Maja Koçijançiç deklaroi se Brukseli pret që hetimi për “çështjen Tahiri” të ndërmerret në përputhje me standardet ndërkombëtare.

Zëdhënësja e KE-së u shpreh se Bashkimi Europian do t’a monitorojë këtë çështje shumë afër, duke qenë se lufta kundër krimit të organizuar dhe reforma e drejtësisë janë prioritetet e vendit.

“Ju e dini që Komisioni Europian përgatit raportin e tij vjetor, ku kjo do të jetë në një vëzhgim të rreptë, duke qenë se lufta kundër krimit të organizuar dhe reforma e drejtësisë janë prioritete” – u shpreh ajo në një konferencë për shtyp, e pyetur nga gazetarja Erisa Zykaj.