Reagon Ambasada e SHBA pas perplasjes me Kryeprokurorin Llalla

52

“Shtetet e Bashkuara kanë marrë një angazhim përpara popullit shqiptar për të monitoruar çdo hap të zbatimit të reformës në drejtësi. Asnjë përpjekje për të na frikësuar apo për të minuar procesin e reformës, nuk do të na pengojë që të sigurojmë që ajo do të jetë e suksesshme për të parandaluar manipulim politik dhe korrupsion në gjyqësor. Ky është një premtim.”Ambasadori Donald Lu


“The United States has made a commitment to the people of Albania that we will monitor every step of the implementation of judicial reform. No attempts intimidate us or undermine the reform process will deter us from ensuring that it succeeds in preventing political manipulation and judicial corruption. You have our promise.”

Ambassador Donald Lu